Економіка України
Подобається

Кабмін визначив розмір стипендій для українських студентів

08/01/2017
Кабмін визначив розмір стипендій для українських студентів

Кабінет міністрів нарешті остаточно визначився з розміром академічних стипендій для українців, які отримують освіту в навчальних закладах I – IV рівня акредитації, передає Корупція Маркет

За даними прес-служби уряду, з 1 січня 2017 року виплати будуть призначатися згідно з рейтингом успішності, який складається на підставі навчальних досягнень студента протягом останнього навчального семестру по кожному факультету, курсу, спеціальності.

Розмір мінімальної стипендії в професійно-технічних навчальних закладах становить 415 грн, у закладах I-II рівня акредитації — 830 грн, у закладах III-IV рівня акредитації — 1100 грн. У той же час, розмір соціальної стипендії в професійно-технічних училищах складе 1 000 грн, у вищих навчальних закладах – 2 000 грн. При цьому академічні стипендії президента України в ПТУ складуть 1 200 грн, у закладах I-II рівня акредитації – 1 800 грн., у закладах III-IV рівня акредитації – 2 300 грн, — повідомили в прес-службі.

Примітно, що вирішувати, хто отримає стипендію буде спеціальна комісія. До її складу увійдуть не менше 50% представників студентського самоврядування та первинних профспілкових організацій студентів і аспірантів.


                         



Коментарі