Махінації
Подобається

Українці масово закривають ФОПи через новий закон

30/12/2016
Українці масово закривають ФОПи через новий закон

Приватні підприємці, які перестали вести бізнес, зараз терміново намагаються закрити свою справу в зв'язку з зміною закондательства.

Про це повідомляє Realist, передає Корупція Маркет

Вже з 1 січня 2017 року фізичних осіб підприємців зобов'яжуть сплачувати єдиний соціальний внесок навіть у тому випадку, якщо вони тимчасово не отримують ніякого прибутку. Сума внеску буде складати 704 грн щомісяця.

За нову норму нещодавно проголосував парламент, а 27 грудня зміни в законодавство про працю приватних осіб-підприємців підписав і президент.

Раніше соціальний внесок платили лише ті, хто отримував прибуток від підприємницької діяльності. Якщо ж у підприємця була тимчасова пауза в роботі, — він здавав нульові податкові декларації і в такому випадку податки не платив.

За даними сайту opendatabot, який займався моніторингом ситуації, за останній тиждень кількість Фопів скоротилося в Україні на 10,9 тис.

Як повідомляє сайт 0342.ua в Івано-Франківську за тиждень припинили свою діяльність більш ніж 1,3 тис. Фопів.

За даними чернігівського сайту svoboda.fm, вже другий день у міському центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) люди шикуються в черги, щоб закрити Фопи. Вранці в черзі перебувало понад 100 осіб.

У Луцьку люди почали займати чергу ще до відкриття ЦНАП. Десятки людей чекають можливості подати документи на закриття свого бізнесу. Співробітники центру працюють без перерви.

Директор луцького ЦНАП Лариса Карп'як розповіла, що працівники роблять все можливе, але закрити 11 тис. зареєстрованих в Луцьку ФОП за 2 дні просто неможливо.

За даними ТСН, за день територіальні центри у Києві обслуговують з такими питаннями майже за 1 тис. осіб. Працювати планують навіть 31 грудня — до обіду. Чиновники задіяли всі наявні ресурси і створили мобільні групи, які зустрічаються з підприємцями за межами офісів.

У Житомирі ж люди займають черги до відділів реєстрацій ще задовго до їх відкриття. Деякі вистоюють цілий день і не встигають на прийом.

Директор черкаського ЦНАП Руслан Дмитренко розповідає, що раніше про закриття СПД надходило по 10-12 заяв на день, після прийняття Радою — 30-50 заяв, а після 27 грудня щодня надходить більш ніж 100 заяв від мешканців міста.

Підприємці просять уряд продовжити термін прийому заявок і приймати їх після Нового року, адже черги, які затримують процес — не їх вина.
 


                         



Коментарі