Економіка України
Подобається

Побутова техніка і електроніка подорожчають: дрібний інтернет-роздріб під загрозою

14/12/2016
Побутова техніка і електроніка подорожчають: дрібний інтернет-роздріб під загрозою

Верховна Рада в прискореному режимі планує ухвалити законопроект №5132, який поставить під загрозу існування дрібних інтернет-магазинів побутової техніки та електроніки. Ініціатором законопроекту виступив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Повідомляє портал «АНТИКОР» з посиланням на ЗМІ, передає Корупція Маркет

Прийняття цього закону призведе до подорожчання товарів, мінімум, на 10%. Також закон розширює сфери обов'язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій, в т. ч., підприємцями, які продають технічно складні побутові товари, які підлягають гарантійному ремонту.

"Безумовно, після прийняття закону техніка в Україні подорожчає, а всі дрібні інтернет-магазини або перетворяться в середні, або закриються. На ринку залишаться тільки великі гравці", – вважає директор Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. 

За його словами, у зв'язку з прийнятим курсом на євроінтеграцію, подібні закони будуть стосуватися дрібного бізнесу всіх сфер торгівлі, а через п'ять років навіть на базарі у кожного продавця буде стояти касовий апарат. "Для малого бізнесу залишиться місце хіба що у сфері перукарських послуг, сімейних кафе, хендмейду та подібного", – додав експерт.

Представник малого бізнесу з даної сфери послуг на правах анонімності сказав, що приватні підприємці будуть змушені закуповувати товар у великих оптовиків. Це зведе нанівець їх цінову конкурентоспроможність, тому що у покупців залишиться убогий вибір між дорогими великими супермаркетами електроніки.

"Цим законопроектом влада безпосередньо сприяє монополізації ринку побутової техніки та електроніки", – стверджує приватний підприємець.
 


                         



Коментарі