Махінації
Подобається

Чи збудуться найстрашніші прогнози на зиму

02/12/2016
Чи збудуться найстрашніші прогнози на зиму

Журналісти проаналізували вірогідність реалізації песимістичних прогнозів на зиму-2017.

Про це повідомляє Корупція.Маркет

1. Холодна зима 2016-2017

Народний синоптик Леонід Горбань в кінці вересня-2016 прогнозував, що в Україні будуть сильні морози з грудня до кінця березня, зі зниженням температури до -28 -32 градусів.

Імовірність: 75% – так автор сам оцінив шанси його реалізації.

За прогнозами Гідрометцентру зима в Україні буде відносно теплою. Середньомісячна температура у грудні не опускатиметься нижче -15 -18 градусів, а в січні, лютому і березні-2017 трохи потеплішає – температура перевищить середні показники.

Водночас, як зазначили британські вчені, зима-2017 стане найхолоднішою за останні 120 років.

2. Українців залишать без опалення

Директор Інституту національної енергетики РФ Сергій Правосудов у середині жовтня-2016 заявив, що влада через невиконання плану із закачування газу до підземних сховищ залишить українців без газу.

Імовірність: 50%.

За словами енергетичного експерта Валентина Землянського, ризик насправді існує. Україна дійсно закачала менше газу, крім того, обіцяли, що зима буде холодною.

Водночас "Нафтогаз" та "Газпром" уклали контракт, відповідно до якого, Київ може купити об'єми газу, яких бракує. Наразі йдуть переговори щодо цього питання.

Крім того, директор Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар наголошує, що відповідальність за поставки газу лежить, насамперед, на "Газпромі". Саме через нього може виникнути дефіцит палива.

3. Віялові відключення

Співголова парламентської фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул на початку жовтня-2016 повідомив, що Україні загрожують віялові відключення світла взимку через брак енергоресурсів.

Імовірність: 50%.

Виконуючий обов'язки директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук та співзасновник Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич припускали можливість відключень електроенергії в зимовий період.

Водночас, експерт у сфері енергетики Юрій Корольчук переконаний, що віялові відключення може спричинити лише зрив поставок вугілля з Донбасу і неможливість АЕС перейти в режим маневрування. Виходом із ситуації може стати імпорт електроенергії з Росії.


                         



Коментарі