Технології
Подобається

Винахід українця що заслуговує на увагу

30/11/2016
Винахід українця що заслуговує на увагу

UniExo може стати проривом на цьому ринку. Поточний лідер – ізраїльський біоничний костюм ReWalk – коштує майже $70 000. Український екзоскелет обіцяє бути в рази дешевше, передає Корупція маркет.

Вартість виробництва однієї частини становить від $4 000 до $15 000, включаючи компоненти з пластику та металу, серводвигуни, стабілізатори, програмний блок і сенсори. А завдяки 3D-друкуванню можна домогтися ще більшого здешевлення виробництва.

Антон працює над проектом кілька років. Спочатку він створював його для своєї бабусі, у якої з віком відмовила права рука. Сьогодні хлопець шукає можливість зробити скелет доступним для всіх, хто його потребує. Для цього йому потрібна фінансова підтримка, яку, на жаль, простіше отримати з-за кордону, ніж в Україні. Тому Головаченко сподівається перемогти на міжнародному конкурсі Robot Launch. В рамках цього конкурсу стартапи борються за право взяти участь у програмі акселерації в New Robot Launchpad Accelerator Space, яка відбудеться в травні-червні 2017 року США.

Конкурс проходить в кілька етапів, в тому числі за підсумками голосування читачів на сайті Robohub. Щотижня на сайті з'являється десять нових проектів, за які голосують читачі. UniExo став вибором минулого тижня з величезним відривом від конкурентів. Тепер вибір за журі конкурсу, роль яких виконують американські інвестори. Журі присуджує додаткові нагороди і призи. Загального переможця Robot Launch 2016 оголосять вже на цьому тижні.

Український екзоскелет набрав 91% голосів читачів, чого, на думку Антона, не траплялося за всю історію конкурсу. Такий результат став можливим, в тому числі, завдяки підтримці проекту лідерами думок. Зокрема Іллею Кенігштейн, який закликав уанет підтримати своїх.

«Ось такі проекти я люблю. Хлопець – реально фанат своєї справи, і я вже кілька років спостерігаю за тим, як він розвиває свій стартап. Антон самостійно розробляє сценарії виходу на ринки США, ОАЕ, Ізраїлю, Гонконгу і т.д., спілкується з U.S. Department of Health and Human Services, який курирує багато федеральних програм у сфері охорони здоров'я в США, і перемагає на конкурсах. І безуспішно намагається пробитися крізь неприступну ієрархію і байдужість чиновників з Міністерства охорони здоров'я України. Дуже не хотілося б, щоб і ця дивовижна історія закінчилася для України тим же, що і більшість подібних», – написав Кенігштейн на своїй Facebook-сторінці.

В останній день голосування проект підтримав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Однак до чиновників і осіб, які могли б надати підтримку «не словом, а ділом» Антону достукатися поки не вдалося. Зокрема команда звернулася до глави нацради реформ Дмитра Шимківа і екс-глави адміністрації президента Бориса Ложкіна.

«Є певна надія на вас, якщо такі проекти буде підтримувати уряд і українські інвестори, то я думаю що нам не буде потрібно шукати іноземні інвестиції і фінансування в майбутньому, але зараз ситуація протилежна, і це засмучує», – підсумував Антон.


                         



Коментарі