Махінації
Подобається

У бюджет на 2017 рік заклали витрати на “Євро-2012”!

04/10/2016
У бюджет на 2017 рік заклали витрати на “Євро-2012”!

У проекті бюджету на 2017 рік передбачили кошти на утримання Нацагентства з питань підготовки й проведення Євро-2012. На це заплановано 2,1 млн. грн, передає Корупція.Маркет.

"Навіть, якщо б не було корупційної складової й можливого відмивання коштів під час проведення цього масштабного заходу, я впевнений, що все одно б прийшлося передбачати видатки із бюджету на 5 років вперед", – говорить Дмитро Боярчук, директор консалтингової компанії "Кейс-Україна".

За його словами, чемпіонат із футболу в Україні — був наймасштабнішим заходом у державі за весь час. Він виявився значно дорожчим, ніж на це розраховували спочатку. Обійшовся Україні у $5,5 млрд. $4,5 млрд виділили на будівництво аеропортів і стадіонів. Ще 0,5 млрд — на обслуговуючий персонал і інші інфраструктурні об'єкти.

"Якщо інші країни витрачалися тільки на адаптацію стадіонів, то нам прийшлося все будувати з нуля — аеропорти, дороги та стадіони. Держава залізла 2010-2011 року у величезні борги. Має їх повернути до 2018 року. На це й передбачені у бюджеті видатки", – пояснює він.

 

Нагадаємо, що чемпіонат із футболу "Євро-2012" є однією із найбільших корупційних схем за рейтингом Комітету економістів України. Туди також входить "Нафтогаз України" й компанія "Укравтодор".


                         



Коментарі