Економіка світу
Подобається

Жителі Швейцарії відмовились від підвищення пенсій

26/09/2016
Жителі Швейцарії відмовились від підвищення пенсій

Жителі Швейцарії на референдумі відмовилися від підвищення пенсій на 10% – повідомляє Корупція.Маркет

Крім того, швейцарці проголосували за посилення спецслужб та надання їм додаткових можливостей стеження за підозрюваними в тероризмі, передає "ДС" з посиланням на "Дощ".

Як пише видання Swissinfo, якщо б ініціатива була б схвалена, в абсолютних цифрах доплата б склала від 117,50 франків (близько 107 євро) до 325,50 франків (298 євро)

Підвищення пенсій на 10% з 2018 року коштувало б бюджету 4 мільярди франків щорічно. До 2030 року ця витрати зросли б до 5,5 мільярда франків щорічно.

Ініціативу, вказує видання, відхилили всі німецькомовні кантони. Регіони, де переважає французька та італійська мова, проголосували за підвищення пенсій. Відхилити пропозицію закликало уряд і парламент Швейцарії.

Також на референдумі жителі Швейцарії проголосували за нову редакцію закону про розвідувальну служби, яка дозволяє владі контролювати за рішенням суду не тільки телефонні розмови, але і весь інтернет-трафік. Спецслужби, крім цього, отримають можливість запускати "санкціоновані державою програми-трояни", встановлювати прослуховування розмов осіб, яких підозрюють у тероризмі.

За ініціативу свої голоси віддали 66,5% жителів Швейцарії.

Довідка "ГК": гарантована державою мінімальна пенсія від 1170 до 2350 франків (від 1075 до 2158 євро) на місяць в залежності від рівня доходу і стажу. В додаток до цього швейцарці протягом життя проводять добровільні пенсійні накопичення, а також роботодавець сплачує обов'язкові внески. В результаті після виходу на пенсію швейцарці отримують виплати в розмірі 4-4,5 тис. франків (3,6-4,1 тис. євро).


                         



Коментарі