Махінації
Подобається

Як відрізнити якісні ліки від підробки

18/09/2016
Як відрізнити якісні ліки від підробки

Асортимент ліків у сучасних аптеках просто вражає, але крім якісних препаратів сьогодні все частіше трапляються підробки, використання яких може не тільки не вилікувати, а й зашкодити вам і вашим дітям.  – повідомляє Корупція.Маркет
 

Нагадаємо, що сьогодні день народження штрих-коду

Подібна ситуація сталася і в нашої читачки. Так, пані Марія повідомила нам про те, що вже вдруге натрапила на підробку дорогих препаратів, що ускладнило лікування дитини.

"Я маю маленького сина, 1,4 рочки, і уже вп'яте доводиться купувати йому антибіотики у вигляді суспензій. Так-от, із 5-ти препаратів уже 2 трапилося підроблених. Як я відрізнила? Річ у тому, що навіть після використання таких препаратів ніяких позитивних змін у стані здоров'я дитини я не помітила, на відміну від тих випадків, коли ліки були якісні. Можливість підробки підтвердив і лікар", – розповідає Марія.

Для того, щоб уникнути таких ситуацій ви повинні цікавитися інформацією про походження ліків, оглядати їх перед використанням, ну а найкращий варіант – перевірити якість препарату за штрих-кодом. 

Щоб перевірити дійсність штрих-коду: 
1. Складемо числа, що знаходяться на парних місцях. 
2. Отриману суму необхідно помножити на 3. 
3. Те, що у нас вийшло, складемо з сумою всіх чисел, що знаходяться на непарних місцях. Крім останнього! 
4. У отриманого числа забираємо десятки. Наприклад, число 62: забираємо 6 і виходить 2. 
5. Від 10 віднімаємо наше отримане число. Наприклад: 10-2=8. Тепер порівнюємо останню цифру коду з отриманою. Якщо вони рівні, значить штрих-код дійсний. 
А якщо не рівні, то у вас або погано з математикою, або штрих-код підроблений.

Міцного здоров'я вам!


                         



Коментарі