Махінації
Подобається

Не дайте себе обманути! Як відрізнити справжній парфум від підробки

04/09/2016
Не дайте себе обманути! Як  відрізнити справжній парфум від підробки

Дешеві підробки під хороший продукт – це неминучий "побічний ефект" будь-якої індустрії. Підробляють дизайнерський одяг, телефони, гаджети, сумки та інші аксесуари.

Не кожна людина одягне футболку з логотипом відомого дизайнера, в якому прізвище написана з помилками. Але ось контрафакт в парфумерії відрізнити складніше.

Останнім часом фейковий парфумерія широко поширилася в інтернет-магазинах і на всіляких інтернет-барахолках. Ми розпитали блогера і "парфумерного маніяка" Олександру Сіроокий про те, як розпізнати підроблені аромати і чому їх не варто купувати, навіть з огляду на відносну дешевизну.

"Підробки були, є і будуть, – каже Олександра. – І найчастіше, що логічно, підробляють найпопулярніші парфуми: мейнстрим і новинки. Я зустрічала найбільше підробок під аромати будинків Chanel, Dior, Givenchy, Lancome, Hermes. З селективних марок – Tom Ford, Amouage, Montale і останнім часом XerJoff.
 

На жаль, наш ринок – це мінне поле. Шукайте інформацію в мережі, купуйте у фірмових або мережевих магазинах з гарною репутацією. Не біжіть за дешевизною. Вам це може дуже дорого обійтися ".
За ідеєю, в оголошенні на інтернет-барахолці має бути зазначено "фейк" або "оригінал", але продавці часто нехтують цим обов'язком, а модератори нерідко діють.
Любіть ризикувати і все-таки хочете купити на барахолці або з рук? Тоді дотримуйтесь правил, які ми перерахуємо нижче.

 

Зовнішній вигляд флакона: шукайте оригінал
 

Для початку зайдіть на сайт виробника і подивіться, як виглядає флакон того аромату, який ви збираєте купити. Смішно купити те, що не існує в природі.

Яскравим прикладом може послужити пляшка цього аромату, нібито Tom Ford. Його представили як оригінальний тестер об'ємом 100 мл. Він на вигляд навіть дуже нічого. Одна маленька деталь – немає у бренду таких пляшок. 100-мілілітрові тестери продаються в плоских флакончиках, а цей в квадратному.
До речі, найпростіший спосіб убезпечити себе від підробки – купувати флакони об'ємом до 50мл. Але існує маса парфумерних домів, що випускають тільки флакони об'ємом 100 мл., Так що метод не завжди спрацьовує.

Фейковий аромат Amouage Opus. Справжній випускається в чорному флаконі
 

Отже, ви вивчили сайт бренду, переконалися, що шукана пляшка існує в природі, і тепер можна рухатися далі.
 

Опис аромату: точність у всьому
 

При покупці в інтернеті опис парфуму має строго відповідати фотографії, яку надав продавець на OLX або іншому мережевому ресурсі типу "барахолка".
Якщо продається тестер на 100 мл, то на фото повинен бути саме тестер на 100 мл, бажано в різних ракурсах. Це повинно бути фото конкретного флакона, а не картинка з сайту виробника.
Якщо фото погане, вимагайте від продавця надати фото більший і чіткіше. Відмовляється – вибирайте іншого продавця.
У зовсім простому випадку навіть назва бренду може бути вказано неправильно: Chanel як Срanel, або J'Adore як J'Aodore. Пам'ятайте, як c технікою: Panasoanic.

Неправильне написання означає тільки одне – смертельний вирок парфуму. Замість оригіналу в ваших руках – фейк.

Обгортка: ніякого клею
 

Зверніть увагу на слюду (целофан, в який запечатана коробка.) В оригіналі слюда приємна на вигляд, ні товста, ні тонка, акуратно прилегла до коробки, без складок, які не зморщена. Шов рівний і тонкий. Слідів клею бути не повинно, тому що целофан запечатують методом нагрівання.
Коробка: приємна на дотик
Оригінальна коробка, як і пляшка, не викликає сумнівів ні в чому. Вам все буде подобатися. Матеріали повинні бути приємними на дотик: гарної якості картон з якісною поліграфією, білосніжна (НЕ сіренька) папір всередині. Золоті або інші акуратні букви.

Важливо: на значку екологічної упаковки (стрілки, що утворюють коло) чорна стрілка завжди розташована над світлою.

Ще важливіше: серійний номер партії, нанесений (НЕ наклеєний!) На флаконі, повинен збігатися з таким же номером на коробці. Зазвичай номер містить кілька цифр, іноді ще букви. На фото вгорі видно, що серійний номер партії завдано розпливчастим шрифтом.
Якщо коробка не викликала підозр, йдемо далі.

 

Упаковка: щільна
 

Потрясіть коробку з парфумом. Якщо не почули загрозливого стуку – схоже на оригінал. Оригінальний парфум завжди надійно зафіксований в коробці за допомогою картонної конструкції, не бовтається і не гуркоче при перевертанні.
 

Флакон: без дефектів
 

Дістаньте флакон. Оцініть його візуально і на дотик. На справжньої пляшці немає шорсткостей, нерівностей, ні натяку на те, що фарба початку облазити. Написи рівні, літери – чіткі.
Що відразу видасть фейк, так це скло. Скло повинно бути тонким, прозорим і гладким. Без бульбашок і дефектів. У фейковий флаконів часто буває товсте нерівне дно, ви відразу звернете на нього увагу.

На фото зліва підробка, праворуч оригінал. Трубочка спрею повинна бути тонкою, ледь помітною, і упиратися прямо в дно, при цьому не згинаючись.
Кришечка: акуратна
Для виготовлення кришки зазвичай використовується якісний пластик. Задирки і нерівності неприпустимі. Кришка повинна бути повністю симетричною, якщо, асиметрія – не частина дизайну.

До речі, деякі кришечки настільки унікальні, що підробити їх якісно просто неможливо. Зверніть увагу, що багато тестери (вони ж – рекламна продукція) в оригіналі продаються без кришечок, щоб заощадити на їх виготовленні.
 

Вміст: потрібні гарантії
 

Що знаходиться в пляшці підробленого аромату, гарантувати ніхто не може. Навіть якщо вам здасться, що пахне цілком пристойно, це не означає, що безпечно. Навряд чи хтось міг би належно перевіряє фейковий продукт на токсини, алергени та ін. Можна носити фейковий сумку, якщо не гидуєте, але підроблений аромат може коштувати здоров'я.


                         



Коментарі