Технології
Подобається

9 незвичайних застосувань цукру, про які ви навіть не підозрювали! Ось коли цукор однозначно корисний!

09/08/2016
9 незвичайних застосувань цукру, про які ви навіть не підозрювали! Ось коли цукор однозначно корисний!

Ви знаєте, що цукор може стане в нагоді вам в господарстві та повсякденному житті, а не тільки для того, щоб підсолодити кави або приготувати десерт?

Цукор може стати корисним засобом, яке завжди під рукою, якщо знати деякі хитрощі і трюки незвичайного його застосування.

Ви будете здивовані – як широко і з якою користю може бути використаний цей звичний продукт!

1. Угамування болю і дезінфекція ран

Якщо ви випадково поранилися, і під рукою у вас немає нічого зі спеціальних засобів, які можуть продезінфікувати рану і зупинити кров, то просто візьміть цукор і посипте на рану і залиште на час. Цукор має антибактеріальні та болезаспокійливими властивостями.

Якщо ви обпекли мову, наприклад, занадто гарячим супом, і вам дуже боляче, то просто покладіть в рот чайну ложечку цукру і потримайте його на мові до розчинення. Біль відразу піде!

2. Зменшення гостроти страв

Якщо ви готуєте соус або якесь інше блюдо, і воно вийшло у вас надмірно гострим, то без коливань покладете в нього чайну ложку цукру. Так само можна вчинити, якщо ви готуєте страву з томатами і воно вийшло занадто кислим. Цукор пом'якшить смак і зробить страву більш збалансованим.

3. Скраб для шкіри

Змішайте цукор з оливковою або мигдальним маслом. І ось ви вже отримали справжній, натуральний скраб для шкіри! З його допомогою ви зможете видалити омертвілі частинки шкіри і одночасно зволожити її. Якщо ви змішайте цукор з медом, то отримаєте чудовий скраб для шкіри губ.

4. Підвищення стійкості помади на губах

Всім знайома проблема, коли помада з губ стирається раніше, ніж нам цього хотілося б. Вона залишається на чашках, щоках друзів або липне до волосся. Щоб зробити помаду більш стійкою, і так, щоб вона не залишала слідів там, де не потрібно – є простий трюк. Після того, як ви нафарбували губи просто "поцілуйте" цукор в цукорниці або на блюдце. Щоб цукор покрив губи. Дайте йому трохи побути на губах і потім акуратно кінчиком язика оближіть губи. Тепер помада протримається набагато довше !.

5. Видалення забруднень з рук

Якщо ваші руки забруднені жиром, або машинним маслом, або навіть фарбою, то відмити їх буде значно простіше, якщо намилити руки, а потім насипати в долоні цукру і потім вже мити руки.

6. Добриво для кімнатних рослин

Змішайте три столові ложки цукру з двома столовими ложками оцту і літром теплої води. Дайте охолонути до 36 градусів. Підгодуйте цим розчином ваші рослини. Цукор буде живити стебла, а оцет вб'є непотрібні бактерії.

7. Видалення складних плям з одягу

Якщо ви посадили масну пляму на улюблену блузку чи джинси, то приготуйте свій засіб для виведення плям – це паста з цукру і води. Нанесіть засіб безпосередньо на пляму. Дайте постояти так мінімум годину, і потім виперіть річ, як зазвичай. Так само добре цукор працює і для виведення плям від трави.

8. Усунення неприємного запаху з холодильника

Якщо у вашому холодильнику з'явився неприємний запах і ви не можете позбутися від нього, то найкращий засіб в цій ситуації таке. Візьміть лимон, зріжте з нього "кришку" і видаліть ложкою м'якоть. У вас вийде стаканчик з лимонної кірки. Наповніть цей стакан сумішшю харчової соди і цукру в пропорції 1: 1. І помістіть стаканчик в холодильник. Цей прекрасний адсорбент видалить запах. Міняйте такий стаканчик 1 раз в тиждень – і в вашому холодильнику ніколи не буде неприємного запаху! Це просте рішення допоможе утримувати вашу побутову техніку в чистоті.

9. Частка кавомолки зсередини

Якщо ваша кавомолка забруднилася і вимагає чисти і видалення застарілих запахів, то просто сміливі в ній півчашки цукру. Запах піде без сліду і ваша кавомолка буде чистою.


                         



Коментарі