Технології
Подобається

Чому нам всім треба заклеїти камеру на своєму ноутбуці

10/06/2016
Чому нам всім треба заклеїти камеру на своєму ноутбуці

Директор ФБР так робить! Передає Корупція.Маркет

Шпигуни можуть стежити за вами через камеру комп'ютера! Навіть директор ФБР признається, що клеїть стрічку на свою.

Останні півтора десятиліття індустрія високих технологій гналася за тим, щоб вбудовувати більш якісні камери в техніку, яку ми використовуємо щодня.
Проте, ринок перенасичений дешевими наклейками і фірмовими пластиковими накладками, потрібними для того, щоб прикривати фронтальну камеру на телефонах, ноутбуках і навіть телевізорах. Чому так?

Протягом багатьох років дослідники в області безпеки доводили, що хакери можуть захоплювати зображення з цих камер і стежити за користувачами. Тільки подумайте про те, що могли бачити ваші ноутбуки, планшети, телефони або "розумні" телевізори!

Минулого місяця директор ФБР Джеймс Комі зробив сенсаційне зізнання:

"Я помістив шматок стрічки на камеру, тому що я бачив, як це робили ті, хто розумніший за мене".

Компанія «Idea Stage Promotions» називає свою обкладинку для веб-камери "хітом продажів на сьогоднішньому ринку". Кабельний канал USA Networks навіть розіслав журналістам накладку на веб-камеру "Містер Робот" для майбутнього сезону популярного трилера.

Ті, хто краще за інших знає, що Інтернет завжди спостерігає за вами, вже давно звикли закривати камери.

Єва Гальперін – аналітик в Фонді Електронних кордоном, розповіла, що ще з того часу, коли вона купила свій перший ноутбук з вбудованою камерою на екрані, MacBook Pro, в 2007 році, вона завжди прикриває камеру.

Фонд Електронних кордоном почав друкувати свої власні наклейки для веб-камер ще в 2013 році. Вони продають і роздають наклейки на камери, на яких говориться буквально наступне:

"Ці знімні стікери є технологією анти-спостереження, яку неможливо зламати".

"Люди купують ці штуки регулярно. І правильно роблять", – говорить прес-секретар організації.

Страх перед веб-камерами глибоко проник в популярну культуру. У трейлері нового біографічного фільму Олівера Стоуна про працівника ЦРУ «Сноуден» актор Джозеф Гордон-Левітт, який грає головного героя, нервово дивиться на камеру свого ноутбука під час інтимного моменту зі своєю дівчиною.

Так що це значить, чому ми всі стали параноїками?
Ну, це не наукова фантастика. Дослідники в 2013 році показали, як вони можуть активувати камеру Macbook без запуску зеленої лампочки.

Одна американська пара стверджувала, що хакер розмістив відео їх сексу, зламавши смарт-телевізор. А федеральні судові документи доводять, що ФБР теж знає, як використовувати камеру ноутбука, щоб стежити за користувачами. Будьте впевнені, знають про це і наші спецслужби!

На цьому вже заробляють мільйони доларів!
CamPatch описує себе як "Мерседес Бенс [так в оригіналі] в тому, що стосується виробництва захисних стрічок для веб-камер". Засновники створили компанію в 2013 році після перегляду брифінгу експертів в області кібербезпеки Пентагона, де говорилося, що веб-камери – це новий "вектор атаки", розповідає Крісті Карабальо – генеральний директор компанії CamPatch.

Карабальо не розкривав всю фінансову інформацію, тільки сказав, що компанія отримала "шестизначні доходи за останні кілька років", продавши більше 250 000 патчів. Компанія продає свій продукт за цінами для масового покупця: "всього за $ 2,79".

Чи не користуються тільки наївні інтернетчики! І ідіоти!
"Тому що я ідіот, – так Метью Грін, експерт з шифрування в Університеті Джона Хопкінса, відповів на питання, чому він не закриває свої камери. -У Мене немає ніякого виправдання, щоб не приймати це всерйоз … але, врешті-решт , я вважаю, що, побачити мене голим буде достатнім покаранням ".

А тепер подумайте, скільки ще пристроїв хочуть шпигувати за вами!
У Amazon.com був величезний успіх з розумним динаміком Echo, який, за замовчуванням, завжди прислухається до командам своїх власників. Google планує в цьому році випустити аналогічний продукт, під назвою Google Home.

На слуханнях на Капітолійському пагорбі в лютому, директор національної розвідки США Джеймс Клеппер, визнав, що так званий "Інтернет речей" може бути використаний "для ідентифікації, спостереження, моніторингу, відстежування місцеположення і орієнтації для прийому на роботу, або щоб отримати доступ до мережі або облікового запису користувача ".

А ви прикриваєте камеру на своїх пристроях?
 


                         



Коментарі