Технології
Подобається

Як відстежити вкрадений смартфон

28/05/2016
Як відстежити вкрадений смартфон

смарт

Генпрокуратура оприлюднила статистику правопорушень за січень – квітень 2016 року. За перші 4 місяці цього року в Україні зафіксували 138 899 крадіжок, у тому числі 125 332 крадіжок майна приватних осіб. Багато українців зіткнулись з крадіжкою телефонів.

Корупція Маркет розповість вам про методи, які допоможуть знайти смартфон завдяки додаткам.

iOS


Компанія Apple розробила сервіс, що дозволяє знайти або повністю заблокувати iPhone, Ipad та інші "яблучні" гаджети. Щоб користуватися цим сервісом, необхідно заздалегідь увімкнути його у своєму апараті. Для цього необхідно мати аккаунт в iCloud з прив'язкою до нього вашого телефону.

Для налаштувати віддаленого керування айфоном, необхідно зайти на iCloud.com і обрати програму "Знайти iPhone". Так, ви зможете переглянути, де місцезнаходження гаджету. У сервісі є можливість відтворити звук на телефоні або надіслати повідомлення на головний екран пристрою. Також можна ввімкнути режим "зникнення". Це заблокує телефон. Щоб ніхто не заволодів інформацією з пристрою, є функція "стерти всі дані". Це варто робити у тому випадку, якщо ви впевнені, що телефон уже не повернути.

Android


Раніше в цій операційній системі не було можливості відстежити свій гаджет. Нині у Android є вбудована програма, яка допомагає знайти телефон. Її назва Android Device Manager. За допомогою додатку можна дистанційно керувати смартфоном через акаунт Google.

Для роботи сервісу, необхідно заздалегідьувімкнути його в налаштуваннях. Для цього заходимо в "Налаштування" – "Безпека" – "Адміністратори пристрою" та обрати – "ввімкнути Android Device Manager".

За допомогою Android Device Manager можна знайти телефон на карті, видалити всі дані, подзвонити на нього або заблокувати. Функції доступні, якщо ваш телефон підключений до мережі інтернет і в системі є обліковий запис.

Windows Phone


У Windows Phone також є функція "пошук телефону". Її також необхідно заздалегіть включити вручну. Для цього в системні налаштуваннях, обираємо "пошук телефону" і активуємо 2 пункти. Перший пункт дозволяє сервісу пошуку телефону надсилати смартфону пуш-повідомлення з місцем розташування на карті. Другий – потрібен для того, щоб телефон періодично оновлював і зберігав розташування.

Переглянути, де знаходиться телефон можна на спеціальному сайті. Після входу необхідно обрати ваш пристрій зі списку. В цьому сервісі, крім місця розташування, можна заблокувати гаджет або видалити всю інформацію.

Більшість людей сподіваються, що саме з їх смартфоном нічого не станеться. У 90% випадків так і виходить, але залишається ще 10%. Краще заздалегідь подбати і налаштувати сервіси, необхідні для пошуку пристроїв.


                         



Коментарі