Технології
Подобається

Чудодійний еліксир: 13 способів нетрадиційного застосування горілки

10/04/2016
Чудодійний еліксир: 13 способів нетрадиційного застосування горілки

Багато хто звик вважати горілку злом, бо вона погубила дуже багатьох людей. Однак цей алкогольний напій можна не тільки пити, але і застосовувати в корисних цілях.

a

Горілка має лікувальні властивості, а також може бути використана в господарстві, про що багато хто навіть не здогадуються. Ми пропонуємо тобі дізнатися про 13 найцікавіших способах застосування цього вогняного напою.

Очищення ювелірних виробів
Горілка відмінно очистить прикраси з дорогоцінними каменями. Намочи ганчірочку горілкою і просто протри виріб.

Видалення плям з темних речей

Розведи горілку з невеликою кількістю води і потри пляму. Через деякий час ти помітиш, як вона зникає на очах.

Перевірка якості меду

Нагрій чайну ложку меду і розчини його в горілці. Якщо мед натуральний – то він повністю розчиниться, якщо якість залишає бажати кращого, тоді напій стане каламутним або з'явиться осад.

Поліпшення запаху з рота

Горілка допоможе тобі поліпшити дихання. Змішай її з кількома краплями олії м'яти, або кориці, або чайного дерева і дай суміші настоятися два тижні. Після полощи цим розчином рот, і в тебе буде свіжий подих.

Продовж життя зрізаних квітів

Зрізані квіти залишаться свіжими довше, якщо ти додаси пару крапель горілки і 1 ч. Л. цукру до води, в якій вони стоять. Не забувай щодня міняти воду і робити те ж саме.

Очищення стікла без розводів

Весна – це час очищення стікла в будинку! Додай у воду горілку (1 частина на 10 частин води) і протри цим засобом скло. Результат тебе приємно здивує!

Видалення лейкопластиру

Щоб безболісно видалити лейкопластир з шкіри, можна просочити його поверхню невеликою кількістю горілки. Також цей засіб допоможе видалити липкі наклейки з різних поверхонь.

Позбавлення від неприємного запаху ніг
Горілка бореться з неприємним запахом ніг, причиною якого є бактерії, що мешкають близько потових залоз. Натираючи вранці і ввечері ноги горілкою, ти позбудешся від небажаних бактерій.

Продовження життя бритви

Горілка продовжує термін служби безпечної бритви. Для цього після гоління поклади лезо на годину в стакан з горілкою, тоді воно не буде іржавіти і прослужить довше. Також горілка добре продезинфікує леза.

Позбудься мошок

Якщо у тебе на кухні завелися плодові мошки, приготуй таку суміш: змішай 20 мл горілки, 3 краплі рідини для миття посуду і 300 мл простої води. Протри цією сумішшю місце, де живуть комахи, і ти дуже швидко від них позбудешся.

Очищення швів у ванній

Щоб очистити замазку швів у ванній, налий в пляшку з розпилювачем горілку, набризгай на мастику, почекай 5-10 хвилин і змий водою. Горілка вбиває грибки, цвіль і інші мікроорганізми.

Перша допомога при ударах
Наповни целофанові пакети горілкою, розведеною водою 1: 1, і заморозь. Якщо ти десь вдаришся, тоді приклади цей пакет до місця удару, біль поступово вщухне і синяка не буде.

Гарне волосся без лупи

Хочеш мати м'яке і блискуче волосся? Тоді додай трохи горілки в свій улюблений шампунь. Після застосування ти побачиш відмінний результат.
Цей рецепт підходить для жирного типу волосся. А якщо хочеш позбутися лупи, тоді змішай стакан горілки з 2 ч. Л. подрібненого розмарину і дай настоятися. Настоянку втирай в голову, не змиваючи.

Застосовуй горілку тільки з користю, вона допоможе тобі замінити багато засобів в побуті.


                         



Коментарі