Технології
Подобається

Як за допомогою смартфону знайти інформацію практично про будь-яку людину з вулиці

09/04/2016
Як за допомогою смартфону знайти інформацію практично про будь-яку людину з вулиці

Фотограф з Санкт-Петербурга Єгор Цвєтков вирішив протестувати дивовижні можливості загальнодоступних програм і сервісів. Результати виявилися настільки вражаючими, що він поділився ними на своїй сторінці в спеціальному фотопроекті під назвою «YOUR FACE IS A BIG DATA».

a

Новина про його експеримент швидко розлетілася по всьому інету. Воно й не дивно, адже він показав, наскільки насправді доступними є наші особисті дані, які ми самі ж викладаємо в соцмережах. Більш того, він показав, що завдяки сучасним сервісам сьогодні буквально за пару секунд можна знайти інформацію практично про будь-яку людину з вулиці, якщо у нього є аккаунт в соцмережі.

Простий висновок експеримента трохи лякає: ніякої анонімності – тепер будь-якого перехожого можна ідентифікувати за пару хвилин!

Не вірите? Ось докази – фотографії випадкових людей і їх же фотографії, знайдені автором в соцмережах.

В описі до проекту Єгор зазначив: «За допомогою доступного програмного забезпечення я шукав людей, що сиділи переді мною у вагоні метрополітену. Я дізнавався про життя людини не вступаючи в контакт через фотографії в соціальній мережі, зіставляючи реальний образ з інтернет-репрезентацією ».

Єгор використовував для пошуку загальнодоступний додаток FindFace. Воно дозволяє ідентифікувати людину по фотографії і на основі цього отримати посилання на його відкриті профілі в соцмережах.

Ще одна ідея проекту: показати людей в реальному житті і порівняти їх з тими награним иобразами, які вони показують в соцмережах.

57065ff2f2433 57065ff3ba9e3 57065ff22f19d 57065ff33e52f


                         



Коментарі