Економіка України
Подобається

Топ-10 місць України, де повинен побувати кожен патріот країни

01/02/2016
Топ-10 місць України, де повинен побувати кожен патріот країни

 

Ці місця несуть особливу цінність для нашої країни і культури. Над ними добре потрудилася природа і рука людини і кожне з них чарівні по-своєму. Тут повинні побувати не тільки іноземні туристи, а й кожен житель, поважаючий свою країну. Це Україна, крихітко!

1. Лавра. Колиска християнства

Києво-Печерська лавра – колиска християнста і архітектурний пам'ятник України. Входить до списку Всесвітньої спадщини Юнеско. На території лаври покояться лики безлічі святих, серед яких є прославлений богатир Ілля Муромець. Тут писав свою «Повість минулих літ» Нестор Літописець.

1

Для туриста: Недавно відкрили вхід на відреставровану дзвіницю, піднятися на яку можна з 09.00 до 17.00 щодня. Із дзвіниці відкривається найкращий вид на лівий і правий береги Києва. Дзвіниця лаври – це найвищий підноситься об'єкт над Києвом.

 

2. Львів. Культурно-історичний центр України

В даний час Львів ще й туристичний центр України. Це місто дивує, він не схожий на інші. За кількістю історичних пам'яток архітектури зі Львовом не зможе зрівнятися жоден місто України. Парки, музеї, собори, костели, театри – все це було успадковано завдяки багатовікової історії.

2

Для туриста: Гуляючи по Львову, обов'язково варто піднятися на «Високий замок» – звідти відкривається дуже гарна панорама міста. Також обов'язково відвідайте кафе «Криївка», ратушу та «Площа Ринок». Все це знаходиться в старому центрі.

 

 

3. Говерла. Найвища точка України

Говерла – це найвища гора та найвища точка України. Вона височіє на 2061м над рівнем моря. Шлях на Говерлу давно став улюбленим маршрутом для туристів. Кожен українець повинен випробувати свої сили і побувати на даху своєї країни!

3

Для туриста: Сходження на Говерлу на День Конституції або Незалежності України вже давно у багатьох українців стало традицією. У ці свята народу тут особливо багато. За часом шлях на вершину в середньому займає від 2,5 до 3:00. Тривалість маршруту 10-16км.

 

4. Хортиця. Батьківщина українського козацтва
м.Запоріжжя.

Хортиця – найбільший річковий острів України (і навіть Європи!). Тут була заснована Запорізька Січ – батьківщина українського козацтва. Сучасна реконструкція Січі використовується як культурно-історичний комплекс. Тут все продумано до дрібниць з метою передати культуру, звичаї і дух українського народу.

4

Цікаво: Найвище місце (40м) для роуп-джампінгу в Україні знаходиться в Запоріжжі. Стрибки проводяться на арковому мосту, що з'єднує Хортицю з містом. З Хортиці відкривається чудовий вид на найбільшу ГЕС в Україні.

 

5. Чернеча гора
г.Канев, Черкаська область.

 

5

Цікаво: У Каневі встановлено найбільший пам'ятник Тарасу Григоровичу Шевченку. До нього ведуть сходи, яка налічує 342 сходинки. Є й літературно-меморіальний музей поета.

 

6. Драгобрат. Для любителів зимового спорту
с. Ясіня, Івано – Франківська область

Драгобрат – це мекка українського фрірайду. Він же найвищий гірськолижний курорт України, який знаходиться на висоті 1400м над рівнем моря. Відпочинок на Драгобраті дуже популярний в зимовий час, але сюди можна приїхати відпочивати і поза сезон катання.

6

Цікаво: На Драгобраті найдовший сезон катання серед всіх курортів України, він може тривати до травня місяця.

 

7. Межигір'ї. Музей корупції Україна
Київська область, с.Нові Петрівці.

Межигір'я – колишня резиденція побіжного президента України, нині Музей корупції. Цей об'єкт викликав цілий бум серед людей, які захотіли побачити небувалу розкіш життя колишньої влади. Територія резиденції величезна. Кращим способом огляду всіх куточків буде прогулянка на велосипедах.

7

Для туриста: Вхід на територію Межигір'я 50 грн. Прокат велосипеда – 50грн / год.

 

8. Трипілля. Давня цивілізація
Київська область, с.Трипілля

Трипілля – село на Київщині, яке викликало цілий переворот у світі археології. Саме тут були знайдені сліди однієї з найдавніших цивілізацій світу. Період зародження Трипільської культури датується раніше Єгипетської, що офіційно підтвердив навіть Ватикан. Багато стародавніх експонатів зібрано в музеї, який побудований тут же на березі Дніпра..

8

Для туриста: У селі Трипілля є два музеї: «Київський обласний археологічний музей» – працює з 10.00 до 17.00 (вих.- Пн, Вт) і «Прадавня Аратта-Україна» – працює з 10.00 до 19.00 (вих.- Пн) .

 

9. Чернівецький Університет

Чернівецький національний університет один з найстаріших університетів в Україні. Він включений до списку Всесвітньої спадщини Юнеско. Ще його можна назвати й одним з найкрасивіших навчальних закладів України, а в 2014 році він навіть увійшов до двадцятки найкрасивіших університетів світу.

9

Цікаво: На території університету є діюча церква.

 

10. …
А десятого пункт ми спеціально залишили відкритим, тому що в Україні цікавих місць набагато більше. Кожне з них гідне бути відомим і на питання, побувати там чи ні, наша відповідь однозначно "Так"


                         



Коментарі