Технології
Подобається

Як виглядає Інтернет у Північній Кореї (+ФОТО)

11/12/2015
Як виглядає Інтернет у Північній Кореї (+ФОТО)

Північна Корея — одна з найбільш закритих країн, відгородила своїх мешканців від зовнішнього світу не тільки фізично, шляхом закриття кордонів, але й віртуально. Інтернет у Північній Кореї, звичайно ж є, але він доступний лише обмеженому числу "обраних" з партійної верхівки. Всі інші можуть отримати доступ до "Кванмену" — внутрішня закрита мережа. Про те як йдуть справи з інтернетом і взагалі з нею в Північній Кореї, читайте в цьому матеріалі.

6_01

Всесвітня павутина.
Доступ до інтернету в Північній Кореї мають лише представники влади і деякі державні організації. Станом на кінець 2015 року кількість активних IP адрес, що мають доступ до глобальної мережі не перевищує 1500. Це при тому, що кількість населення країни ще в 2013 році перевалила за 25 мільйонів. Виходити в інтернет можуть лише партійні функціонери, деякі університети, наукові діячі, посольства і особливо наближені до лідера країни.

Korea internet_3

Кванмен.
"Народна мережа Кванмен" була запущена в 2000 році і представляє з себе якийсь сурогат інтернету всередині конкретно взятої держави. На даний момент у мережі Кванмен є близько 5 тисяч сайтів, а повна її аудиторія — близько 100 тисяч чоловік.
Основна частина матеріалів в мережі, природно, комуністично-пропагандистського змісту. Однак зустрічаються і нейтральні в політичному плані природно-наукові і технічні тексти, а так само сайти, на яких відбувається спілкування між учнями і викладачами різних вищих навчальних закладів.
4_03 4_04 4_05 (1)

За великим рахунком Кванмен більше схожий на велику електронну бібліотеку. Користувачі можуть завантажувати вподобані книги і завантажувати їх в планшети Samjiyon, які спеціально для Північної Кореї виробляє Китай.4_06

Червона зірка.
Операційна система Червона Зірка " вперше стала доступна за межами Північної Кореї в 2010 році, коли один з російських студентів університету ім. Кім Ір Сена опублікував її в інтернеті.
4_07 4_09 5_0818_10 22_12 29_11

 

 

 

Першим цю новину поширив агрегатор  Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі