Економіка України
Подобається

Канадська компанія хоче виробляти в Україні локомотиви

23/09/2015
Канадська компанія хоче виробляти в Україні локомотиви

1322341952_27kolomz

Канадська машинобудівна компанія Bombardier Inc.веде переговори про розміщення виробництва локомотивів в Україні.

Про це повідомив журналістам міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

За словами Пивоварського, переговори міністерства з представниками компанії Bombardier про розміщення виробництва в Україні тривають вже кілька місяців.

"Обговорюємо потенційну можливість їх заходу в Україну. Мова йде про розміщення виробництва в нашій країні. Їх цікавить виробництво тяги для Укрзалізниці", – сказав він.

Прихід провідних іноземних гравців з виробництвом на український ринок можливий у разі реалізації реформи Укрзалізниці, додав міністр.

"Вони готові приходити під реформу, оскільки зараз у держави немає грошей на оновлення парку. Коли ми почали активно обговорювати новий закон про залізничний транспорт, протягом місяця до нас прийшли представники всіх основних світових гравців з виробництва тяги. Вони хотіли переконатися, що ми говоримо серйозно про реформу", – пояснив Пивоварський.

"У нас дуже велика потреба в оновленні тяги. Для виробників, якщо реформа відбудеться, Україна – великий потенційний ринок. Але я всім кажу одне: приходьте, наймайте українських робітників і ми будемо з вами співпрацювати", – додав він.

За словами міністра, Bombardier не буде будувати в Україні новий завод.

"Їм цікаве створення СП з українським підприємством, або інвестиції в зупинені заводи", – сказав Пивоварський.

Зазначимо, що Bombardier – єдина компанія в світі, яка одночасно займається виробництвом літаків і поїздів. Доходи Bombardier Inc. у фінансовому році, що завершився 31 грудня 2013 року, склали 18,2 млрд дол.


                         



Коментарі