Економіка світу
Подобається

Юань повернувся до п’ятірки найбільш використовуваних валют світу

30/04/2015
Юань повернувся до п’ятірки найбільш використовуваних валют світу

юань

Китайський юань в березні піднявся з сьомого на п'яте місце серед світових валют.

Китайський юань в березні 2015 року піднявся з сьомого на п'яте місце серед світових валют, найбільш часто використовуваних в міжнародних розрахунках. Як передає Інтерфакс-Україна, про це свідчать дані розрахункової системи SWIFT. Минулого місяця частка платежів, проведених з використанням юаня, склала 2,03% проти 1,81% в лютому .Юань увійшов в "п'ятірку" найбільш часто використовуваних в міжнародних розрахунках валют в листопаді минулого року, випередивши за цим показником канадський і австралійський долари . Рекордна частка платежів з використанням юаня – 2,17% – була зафіксована в грудні 2014 року.

Лютневе зниження, ймовірно, пояснювалося скороченням числа транзакцій протягом тижневого святкування Нового року за місячним календарем в КНР.За останні два роки в світі з'явилося кілька нових центрів клірингових розрахунків в юанях на тлі триваючого просування Китаєм своєї нацвалюти на міжнародному рівні.

Очікується, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) до кінця 2015 року закінчить перегляд системи спеціальних прав запозичення, який проводиться двічі на десятиліття. За підсумками перегляду юань може бути оголошений офіційною резервною валютою. В даний час валютний кошик МВФ складається з долара США, євро, ієни і фунта стерлінгів.

 


                         



Коментарі